Tijdens de Ondernemersdag071 op 9 oktober 2018 reikte wethouder Jacco Knape aan negen Katwijkse bedrijven het Goed Groen Groei | Katwijk-label uit. Ook hebben vijf bedrijven een hercertificering gekregen.

Het Goed Groen Groei | Katwijk-label wordt op aanvraag toegekend aan bedrijven die bijzondere maatregelen hebben genomen om het milieu te sparen en is een initiatief van stichting 20Duurzaam20 en Katwijk Marketing. Ook kunnen deze bedrijven een positieve bijdrage leveren aan hun sociale en maatschappelijk omgeving. Er wordt daarbij ook gekeken naar de bedrijfsomvang en uitgangssituatie van de aanvrager. De teller staat momenteel op 24 labelhouders. Volgens Jacco Knape is het een mooi aantal, maar zou er nog meer aandacht besteed moeten worden aan het uit- en overdragen van de duurzame boodschap. Om dit te realiseren wordt binnenkort weer een Duurzaamheidscafé georganiseerd waar labelhouders bijeenkomen om elkaar te informeren en te inspireren.

Nieuwe labelhouders

De Raad Bouw, Jelles Carcenter, KBM Groep, Kievit, Lilies of Life, Minnee BV Schilderwerken en Glasservice, Herberg Welgelegen, Dune Pebbler en De Porseleinkast mogen zichzelf toevoegen aan de lijst van G3-labelhouders. Deze bedrijven blinken allemaal op een andere manier uit op het gebied van duurzame groei. KBM Groep valt op met maar liefst 156 zonnepanelen en de nieuwe energiezuinige verlichting, verwarming en airco. Herberg Welgelegen en De Porseleinkast zijn voorlopers op het gebied van de sociale en maatschappelijke ontwikkeling van Katwijk door hun inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle negen bedrijven hebben wel gemeen dat ieder bedrijf een voorbeeld is voor elkaar en voor andere lokale bedrijven.

Hercertificeringen

Vijf bedrijven hebben opnieuw het G3-label toegekend gekregen: Het Strand, De Bonte Kraai, Bakker van Maanen, Indoorvolkstuin en EV Mobility BV (voorheen E-One). Deze bedrijven hebben na twee jaar opnieuw bewezen dat ze op het gebied van duurzame groei een voorbeeld zijn voor andere lokale bedrijven binnen de gemeente Katwijk.

Meer weten over het label? Ga dan naar www.g3label.nl.