Op zaterdag 13 oktober waren er voor en na de wedstrijd Nederland-Duitsland in de Johan Cruijff Arena veel bijzondere momenten te beleven. Een fijne avond met een fraai Katwijks tintje. Terwijl het Nederlands Elftal een historisch grote overwinning boekte op onze Oosterburen nam de KNVB officieel afscheid van Dirk Kuijt en verzorgde de Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk de volksliederen van Duitsland en Nederland.

De Katwijkse muzikanten meldden zich al om half vier ’s middags in Amsterdam. Nadat een team van specialisten de grasmat perfect op orde had gemaakt en de lijnen definitief waren getrokken mocht het korps het veld betreden voor een soundtrack van beide volksliederen. Op deze manier kon alles worden uitgetest voor de live-uitzending later op de avond. Terwijl het uitverkochte stadion vol stroomde genoten de muzikanten van een maaltijd en was het wachten op de aanvang van de wedstrijd.

Tegen half negen was het dan zover. Terwijl DVS het veld op marcheert werd het stadion voorbereid op een prachtige sfeeractie waarbij door het ophouden van borden de beeltenis van de Katwijkse oud-international Dirk Kuijt in het stadion zichtbaar werd (zie foto). Zo ontstond er een uniek plaatje met de twee ambassadeurs van Katwijk. Na de opkomst van de elftallen volgde de volksliederen. Het Duitse volkslied werd al prachtig ondersteund door het overvolle uitvak, maar het Wilhelmus zorgde pas echt voor een kippenvelmoment. Ruim vijftigduizend mensen zongen het volkslied uit volle borst mee en staken het Nederlands Elftal daarmee een hart onder de riem.

Na de succesvolle wedstrijd was er een prachtig eerbetoon als dank voor de interlandcarrière van Katwijker Dirk Kuijt. Samen met Rafael van der Vaart werd hij benoemd tot Bondsridder van de KNVB en kreeg hij een gegraveerde schaal met daarop al zijn interlands. In tien jaar tijd speelde Kuijt maar liefst 104 interlands en maakte hij 24 doelpunten. Op het WK 2010 bereikte hij met Oranje de finale en op het WK 2014 won hij een bronzen medaille. Het publiek in de Arena beloonde hem dan ook met een meer dan verdiende staande ovatie en zo kwam het einde aan een prachtige voetbalavond met een bijzondere Katwijkse inbreng.