Fotografie, als je er er eenmaal aan begint kijk je anders naar de wereld. Je leert te kijken naar nieuwe dingen, krijgt oog voor detail en gaat er vaker op uit. De wereld ziet er mooier uit door de ogen van een fotograaf. Heb je altijd al iets met fotografie willen doen of ben je al een tijdje bezig?

Dan hebben we een paar vragen voor je:

Durf jij buiten de kaders te denken? Heb je een eigenzinnige kijk op Katwijk? Kom jij op plekken die bijna niemand anders kent? Zie je wat anderen niet zien? Durf je te experimenteren met licht en schaduw, diafragma en sluitertijd? Heb jij het in je om met één foto een verhaal te vertellen? Zie je de schoonheid in alledaagse tafereeltjes, mooie mensen of architectuur? Heb je de gave net dat ene moment vast te leggen op de foto? Schuilt in jou de nieuwe Vivian Maier, Ed van der Elsken of William Gedney?

Zo ja: lees dan verder. Zo nee: lees dan verder.

We dagen je uit. Geef ons een verrassende kijk op Katwijk. Jouw kijk op Katwijk. 

Toon ons de schoonheid van het kleine, het ongewone of juist het alledaagse. Binnenskamers of in de buitenlucht, op je werkplek of in het bejaardenhuis. Die zonsondergangen hebben we nu wel gezien. Katwijk is boeiend en veelzijdig, als je maar goed om je heen kijkt!

Het thema van deze wedstrijd luidt:

Verborgen geluk

Je bent vrij in wat je er van maakt, zolang het maar een vleugje Katwijk heeft, in de breedste zin van het woord (dus ook Rijnsburg, Katwijk a/d Rijn en Valkenburg, graag zelfs!) Een deskundige jury zal de foto’s beoordelen. Zij zullen onder andere kijken naar techniek en creativiteit maar laat je daar vooral niet door afschrikken. Meedoen moet vooral leuk en uitdagend zijn en alles is welkom. Samen zetten we Katwijk in een ander licht! Belangrijk is wel dat de foto aantoonbaar in 2018 gemaakt moet zijn, en je hebt tot 31 december de tijd! De winnende fotograaf wint de Katwijk in ander Licht Award en je ontvangt een prachtige afdruk van winnende foto door Foto Kruyt. Op de video zie je hoe deze gemaakt wordt.

Van de top drie zullen we het juryrapport publiceren (spannend!). Bovendien zal de foto de hele maand januari en februari als banner te zien zijn op Katwijk Actueel. Denk er aan dat je de foto in groot formaat kunt aanleveren want als je wint krijg je een prachtige afdruk. En win je niet, dan hopen we dat je plezier hebt gehad aan het fotograferen, wij kijken er in ieder geval naar uit!

Dus wees creatief! Denk buiten de kaders! Durf je te onderscheiden. Verras! Ontroer!  

Inzendingen kun je mailen naar fotowedstrijd@katwijkactueel.nl onder vermelding van je naam en het toestel waarmee de foto is gemaakt (model camera, type mobiele telefoon)

Inspiratie: Hier en hier