Zaterdag is brandweer Rijnsburg eerste geworden tijdens de finale van de regionale brandweervaardigheidstoetsen, ook wel de brandweerwedstrijden genoemd. Het korps klaarde de inzet in Reeuwijk binnen de tijd en deed dit naar behoren.

Het scenario was als volgt neergezet. Op een vakantiepark was een hovenier bezig met een graafmachine die door een onbekende reden in de brand vloog. Door de brand zakte de arm van de graafmachine op een ponton met daarin twee personen. Een persoon raakte hierbij met zijn hand bekneld in een stuk betonijzer. De brand in de graafmachine sloeg over naar een woning waar twee schilders bezig waren. De taak van de brandweerlieden was om de brand te blussen en alle slachtoffers te redden.

Tijdens de prijsuitreiking werd bekend dat het korps Rijnsburg met haar optreden een eerste plek had verdiend. Eveneens werden de chauffeur en de bevelvoerder beloont als beste van de dag. Het korps van Valkenburg eindigde als zesde. De ploeg van de Meldkamer Brandweer was eveneens van de partij tijdens de finale na een eerste plaats bij de wedstrijden in Nieuwerbrug een aantal weken terug. De centralisten bewezen dat zij naast het werk achter de schermen de werkzaamheden op straat goed te kunnen uitvoeren en werden beloond met een zevende plaats.