In het kader van het evenement Katwijk van Oranje graven scholieren van diverse basisscholen stukje bij beetje een stuk van de Atlantikwall uit. De Atlantikwall werd in de Tweede Wereldoorlog als verdedigingslinie gebouwd en strekte zich uit van Noorwegen tot aan Spanje. In Katwijk werd langs de gehele Boulevard een muur gebouwd die na de oorlog onder het zand is geschoven. 

Aanschouwelijk onderwijs over de Atlantikwall voor leerlingen van groep 8 van de Opleidingsschool, in het kader van het…

Geplaatst door Kunstvereeniging Katwijk op Donderdag 18 oktober 2018

Schaddé van Dooren heeft vorige week maandag het eerste deel van de muur zichtbaar gemaakt en het is een schone taak voor de scholieren om naast het bekijken van een indrukwekkend film en een foto-expositie de handen uit de mouwen te steken en de rest van de muur op te graven.