De storm die vrijdagavond over ons land woedde heeft in Katwijk en Rijnsburg voor de nodige schade en overlast gezorgd. Vooral bomen hadden het zwaar te verduren omdat deze nog volop in blad staan. Afgewaaide takken en omgevallen bomen zorgde voor het grootste deel van de overlast.

De eerste melding was om 18:15 op de Nieuwe Duinweg in Katwijk. Een grote boom was omgewaaid en versperde de weg. Het hek waar de boom op was gevallen is flink beschadigd. De brandweer heeft de boom weggehaald en de weg helemaal vrijgemaakt.

Foto: Wout-Jan van Rijn

De volgende melding kwam om 19:33 en ging over schade aan het dak. Op locatie aangekomen trof de brandweer een aantal dakpannen aan die los waren komen te zitten en van het dak waren gewaaid. Met hulp van de ladderwagen heeft de brandweer er voor gezorgd dat verdere schade uit bleef.

Om 20:09 kwam er een melding binnen over een omgevallen boom op de Biltlaan. Deze boom versperde de weg op het fietspad waardoor er gevaarlijke situaties ontstonden op de hoofdrijbaan. De brandweer heeft met behulp van een kettingzaag de boom van het fietspad verwijderd.

Foto: Wout-Jan van Rijn

Om 21:29 kreeg de brandweer een melding stormschade bij het typerende Waaigat in Katwijk aan Zee. Aangekomen troffen zij een lantaarnpaal aan die zich niet stand kon houden tegen de stevige wind. De lantaarnpaal is naar beneden gehaald en de scherpe delen zijn gemarkeerd met rood-wit lint.