Eerder deze week speelde Soldaat van Oranje – De Musical de 2.500ste voorstelling. Acteur Lars Mak plaatste vanavond backstage de 2.500ste streep op het bord. Na de voorstelling proostten de acteurs en het publiek met de herinneringsmok. Sinds de première op 30 oktober 2010 zagen al meer dan 2,7 miljoen mensen de voorstelling!

Het verhaal

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de
grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Aan het begin van de oorlog ontsnapt Erik naar Engeland van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van Koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willemsorde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.