10 September start de gemeente Katwijk met de sloop van het oude zwembad Aquamar. Nu het nieuwe moderne zwembad in gebruik is gaat het oude zwembad plaats maken voor een waterspraypark, een ligweide en openbare speeltuin met terras. De voorbereidingen voor de sloop zijn al in volle gang.

Slopen

Met de sloop wordt een tijdperk van 51 jaren waterpret in het oude zwembad Aquamar afgesloten. Veel mensen hebben hier leren zwemmen, elke week sportief baantjes getrokken of in het weekend het bad onveilig gemaakt met bommetjes en salto’s. Nu gaat het oude zwembad plaatsmaken voor een nieuwe buitenruimte. Dit gebeurt op een duurzame manier. Zo worden alle materialen gescheiden en apart van het sloopterrein afgevoerd, zodat het kan worden gerecycled. Het steenachtig puin wordt zelfs deels gebruikt voor de inrichting van de nieuwe buitenruimte.

Nieuwe speeltuin

Na de sloop van het oude zwembad wordt de buitenruimte veranderd in een speels duinlandschap met onder andere een waterspraypark (dat bij het nieuwe zwembad hoort), een vernieuwd marktplein en een openbare speeltuin met terras. Bij het ontwerpen van de speeltuin is vooral gekeken naar manieren om kinderen meer te laten bewegen. Wethouder Adger van Helden: “Het is belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Buitenspelen speelt hierbij een grote rol. Daarom willen we als gemeente zorgen voor aantrekkelijke speelplekken, zodat kinderen van allerlei leeftijden aangemoedigd worden om naar buiten te gaan en veel te bewegen.” Het ontwerp van de speeltuin is gemaakt in samenspraak met  kinderen van de Groen van Prinstererschool. De leerlingen mochten mee beslissen over de nieuwe speeltoestellen.

Planning

Het slopen van het oude zwembad duurt tot eind van dit jaar. Begin 2019 starten de bouwwerkzaamheden voor het waterspraypark en de speeltuin. Vervolgens kan na de zomer van 2019 het marktterrein worden aangepakt. Meer informatie over de inrichting van de buitenruimte en enkele sfeerimpressies vind je op www.katwijk.nl/buitenruimtezwembad.