Het echtpaar Potters-de Boer mocht op 12 september hun 60-jarig jubileum vieren. De oprichters van evangelische boekhandel het Baken traden in 1958 in het huwelijk. Vrijdag 21 september bracht burgemeester Cornelis Visser een bezoek aan het echtpaar.

De geboren Leidenaar Kees ontmoette zijn aanstaande verkering en vrouw Riet, die uit Rotterdam komt, op het ijs van de Witte Singel in Leiden. Pas jaren later later sprong de vonk echt over tijdens een koffiedate in Den Haag. Eenmaal in Hazerswoude-Dorp voor de wet en in Leiden voor de kerk getrouwd kregen zij vier kinderen die werden geboren in hun eerste huis in Leiden.

Omdat Kees noodgedwongen de zaak van zijn vader, Potters Interieurs, moest overnemen verhuisde het stel in 1974 naar Katwijk. Zes jaar later werd de winkel omgebouwd tot evangelische boekhandel het Baken die nu te vinden is aan de Varkevisserstraat te Katwijk. In 1986 ging Kees voor het eerst naar Roemenië om hulp te bieden in de arme gebieden. Hier is uiteindelijk de stichting Help ons Helpen uit ontstaan.

Het hoogtepunt van samenzijn is dat zij nu nog steeds samen zijn en met elkaar, van elkaar genieten. De geloofsovertuiging van het stel is de sleutel tot hun 60-jarig huwelijk. Dat dragen zij graag uit naar de buitenwereld.

Kleindochter Michelle Potters plaatste afgelopen week een video op haar Facebook-pagina die inmiddels bijna 17.000 keer is bekeken. Zeker de moeite waard!

This is what 60 years of marriage looks like

Vandaag is een speciale dag! Mijn lieve opa en oma Potters zijn namelijk precies 60 jaar getrouwd. Hoe bijzonder is dat?! Na al die jaren hebben ze gewoon nog steeds een loflied in hun hart. 😉 Ik spreek denk ik namens alle familieleden als ik zeg: lucky me! Deze video is mijn cadeautje aan mijn opa & oma. Het zou ontzettend leuk zijn als ze vandaag heel veel felicitaties ontvangen. Zo hip als ze zijn, zitten ze ook op Facebook. Dus laat er vooral ééntje voor ze achter! <3

Geplaatst door Michelle Potters op Woensdag 12 september 2018