De Katwijkse Suus van der Plas heeft op Facebook een actie opgezet waarmee zij de Coming Out Day in Katwijk extra aandacht wil geven. Omdat er elk jaar veel discussie ontstaat in de gemeente over het hijsen van de regenboogvlag bij het gemeentehuis heeft zij daar een oplossing voor gevonden. Iedereen kan bij haar voor vijf euro een regenboogvlag bestellen en er zelf een ophangen. De opbrengst van de actie gaat naar COC Leiden.

De eindeloze discussie

In 2015 werd de regenboogvlag voor het eerst gehesen in Katwijk. Hart voor Katwijk diende een motie in omdat het college van burgemeester en wethouders de regenboogvlag niet wilde laten hijsen in de top van het gemeentehuis. De motie werd verworpen door de gemeenteraad, maar er werd alsnog een compromis gesloten. De vlag mocht gehesen worden aan de gemeentelijke vlaggenmast aan de overkant van het gemeentehuis. Toch heeft de vlag die dag maar even mogen wapperen. De regenboogvlag werd gestolen en de mast gesloopt.

Ik hoop dat ook scholen en (sport)verenigingen meedoen met Coming Out Day en de regenboogvlag te hijsen. Ook jullie kunnen een verschil maken in sociale acceptatie!Suus van der Plas

Katwijk anno 2018

“Ik word gewoon moe van de eindeloze discussie elk jaar.” laat Suus weten aan Katwijk Actueel. “Dan hangen we zelf die vlag maar op!” is het resultaat. De eerste lading vlaggen was binnen een dag uitverkocht en de tweede lading gaat ook snel, dat zegt iets over draagvlak. Wil je dus nog een regenboogvlag hebben? Wees er snel bij en stuur Suus een bericht op Facebook of mail je naam, adres, telefoonnummer (voor Tikke) en het aantal gewenste vlaggen naar suusvdplas@hotmail.com

Coming Out Day

Op Coming Out Day wordt aandacht besteed aan het feit dat een homo, lesbienne, transgender of biseksueel openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur kan uitkomen. In de Verenigde Staten wordt deze dag al sinds 1988 gevierd. Nederland haakte in 2009 aan nadat toenmalig minister Ronald Plasterk in Nederland de dag uitriep om daarmee de sociale acceptatie van deze groep te bevorderen.

Jullie zijn AMAZING! Blijkbaar heb ik te voorzichtig ingekocht….tweede lading vlaggen is besteld! 🙂 Facebook! Over…

Geplaatst door Suus Van Der Plas op Woensdag 12 september 2018