Vanmiddag heeft de politie groot ingezet bij een actie tegen de demonstratie van de organisatie “Geen kind aan de kant!” De groep van ruim dertig mensen is door de politie op identiteitspapieren gecontroleerd en de betrokken personen moesten verplicht hun weg vervolgen. De organisatie van “Geen kind aan de kant!” zet zich in voor de situatie van kinderen in de asielzoekercentra in Nederland.

Geen kind aan de kant!

De groep demonstranten verzamelde op het grasveld aan de Hyacintstraat in Katwijk vanwaar zij via het gemeentehuis naar het AZC hebben gewandeld. “Geen kind aan de kant!” zet zich samen met vluchtelingenkinderen, hun ouders en tal van organisaties in voor een onvoorwaardelijk Kinderpardon voor hier gewortelde kinderen en het stoppen van politie invallen in de gezinslocaties en de daarop volgende opsluiting en uitzetting. Vandaag was de organisatie in Katwijk met de door hun genoemde onderstaande reden.

Zaterdag gaan we naar Katwijk om alle gezinnen in gezinslocaties een hart onder de riem te steken en om de overheid te laten zien dat dit soort uitzettigen niet moeten kunnen. SLuit je aan!

Geplaatst door Geen kind aan de kant op Donderdag 27 september 2018

SVD_3741
SVD_3672
SVD_3860
SVD_3837
SVD_3854

Tactisch biertje drinken

Voordat de demonstratie van “Geen kind aan de kant!” van start ging verzamelde zich bij een nabijgelegen café een groep van ongeveer 30 mannen die daar volgens de quote van iemand een “tactisch biertje” gingen drinken. Het vermeende doel was het tegenhouden van de demonstratie. Omdat de groep geen vergunning heeft aangevraagd voor een tegendemonstratie en er geruchten waren dat zij de demonstratie wilden verstoren heeft de politie groot ingezet om escalatie te voorkomen. De groep is door de politie gecontroleerd op identiteit en moesten verplicht hun weg vervolgen.

1
9A80A41E-7DAB-450C-9DA7-D653BC905511
C120244C-FEE3-4B19-ACD5-AB5EA634EC1A
4
5