Het gevaar in het verkeer komt dus uit verschillende “dode hoeken” . Jaarlijks is er in Katwijk veel aandacht veel aandacht voor de Dode Hoek van vrachtwagens en bussen. Vier dagen achtereen gaven vrijwilligers van VVN-Katwijk voorlichting aan in totaal 350 leerlingen van groep 8.

Meekijken in de dode hoek

Jongeneel Transport, De Koninklijke Beuk en Janssen Flowerexport  zijn bedrijven die zwaar rijdend materieel en een chauffeur ter beschikking stellen.  De kinderen mogen achter het stuur ervaren wat de chauffeur allemaal wel (of juist niet) kan zien. De chauffeurs vertellen verhalen uit hun praktijk.

Smartphonegebruik op de fiets

Bijzonder dit jaar is de extra aandacht voor smartphonegebruik op de fiets. In 2015 was de dertienjarige Tommy-Boy Kulkens bezig met zijn wekelijkse fietstocht naar atletiek. Met zijn Smartphone in zijn hand, zijn ogen even op het scherm gericht en zijn koptelefoon op één oor, stak Tommy-Boy zonder om zich heen te kijken de Franse Kampweg in Bussum over. De bestuurster van de auto die hem naderde kon hem niet meer ontwijken. Tommy-Boy werd aangereden, raakte bekneld onder de auto en overleed diezelfde avond in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam aan de gevolgen van zijn verwondingen.

Meer informatie over de strijd van de vader van Tommy-Boy tegen het gebruik van sociale media in het verkeer vindt u op www.tbutterfly.nl/hoe-het-begon.