Vanavond is het stil in Katwijk. De straten zullen zijn uitgestorven en achter elk (zolder)raam flikkert straks een blauwachtig licht want ‘we’ komen op de televisie.De EO heeft namelijk een serie gemaakt over Katwijk. Niet over heel Katwijk, zo maken we op uit de trailer. De programmamakers lijken namelijk vooral geïnteresseerd te zijn in Katwijk aan Zee als we afgaan op de overdaad aan meeuwen en dialect. De serie zou dus eigenlijk ‘Typisch Katwijk aan Zee’ moeten heten, tenzij er ineens een typische Rijnsburgse bollenboer met een rolletje bankbiljetten opduikt natuurlijk.

Hoe het ook zij, we zijn blij met de aandacht maar ook wel wat bezorgd dat ‘we’ straks voor het oog van de natie (wederom) worden weggezet als een soort godsvrezend openluchtmuseum waar alles pais en vree is en iedereen in dialect spreekt, terwijl we feitelijk hard op weg zijn een stad te worden met alle stadse ongemakken van dien. Daarom introduceren we de Kattukse Cliché Bingo. Gezellig voor thuis op de bank met een chippie erbij. Mocht onze angst bewaarheid worden en u heeft na de uitzending een volle kaart, stuurt u hem dan op naar:

EO
Postbus 21000
1202 BA Hilversum

Veel kijkplezier!