Harde kern FC Dordrecht zorgt voor onrust tijdens oefenwedstrijd tegen VV Katwijk

Zaterdagmiddag is tijdens de wedstrijd VV Katwijk – SV FC Dordrecht een vechtpartij uitgebroken. Volgens getuigen begon het opstootje bij de wc’s en escaleerde het snel tot een vechtpartij. Dit allemaal gebeurde ongeveer 10 minuten voor het eind van de wedstrijd waarna deze gelijk werd gestaakt.

Omdat de wedstrijd niet als risicowedstrijd stond aangemerkt was de politie tijdens de wedstrijd niet in groten getale aanwezig. Ook de stewards van VV Katwijk waren niet aanwezig omdat het om een vriendschappelijke wedstrijd ging. Pas een uur voor de wedstrijd werd bekend dat er een groep van de harde kern uit Dordrecht naar de westrijd kwam. In eerste instantie was het erg gezellig maar toen het ter gehore kwam dat de harde kern wilde vechten met Katwijkers sloeg de sfeer om.

Toen de vechtpartij uitbrak waren er in eerste instantie twee agenten in het stadion. Er is toen groot ingezet en waren er naast ruim tien normale voertuigen ook ME-ers aanwezig met twee bussen, twee agenten op de motor en twee auto’s van de hondenbrigade. Een supporter is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd en verder waren er vier ambulances aanwezig om de gewonde supporters te verzorgen.

Nadat de laatste supporter van SV FC Dordrecht was verzorgt ging een supportersbus onder begeleiding van een politiebusje en een ME bus richting Dordrecht.

image-1
image-3
image-4
IMG_2103
IMG_2104
IMG_2110
IMG_2113
IMG_2128