De 25-jarige Rijnsburger die op 28 april twee agenten verwondde is veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur waarvan de helft voorwaarlijk. Dat meldt het Leidsch Dagblad. Op de camerabeelden is te zien dat hij een agent een kopstoot gaf en een andere agent kreeg twee vuistslagen in zijn gezicht.

Dit valt niet goed te praten. Die agenten gingen alleen maar op een melding af en zitten hier natuurlijk niet op te wachten.Officier van justitie

Pas toen de verdachte de volgende dag de camerabeelden terugkeek besefte hij pas hoe hij zich heeft gedragen. “Zo ben ik normaal niet”, verklaarde hij voor de rechter. Ondanks dat hij in behandeling is en zijn begeleider verklaarde dat zijn cliΓ«nt een positieve verandering ondergaat was de rechter het met de officier van justitie eens.

De politiemannen krijgen ieder een schadevergoeding van 150 euro.