De organisatie van het Noordzee Zomerfestival heeft in verband met de storm de avond afgelast. Er is direct tot ontruiming overgegaan om de veiligheid te kunnen garanderen van de bezoekers. Vooral de ophanging van de lampen had het zwaar te verduren en is ter preventie van vallende lampen naar beneden gehaald. De mensen die nog een feestje willen vieren kunnen terecht in de feesttent van Rijnsburg, deze is (nog) niet afgelast.

De vooruitzichten voor de komende dagen zijn goed. De tent zelf heeft weinig schade opgelopen dus de rest van het festival, dat nog duurt, tot en met 11 augustus zal gewoon doorgang vinden. Voor de vele bezoekers een teleurstelling, maar er was ook veel begrip voor deze maatregel die voor het eerst in 15 jaar genomen moest worden.

Voor morgen staan op de dag kinderactiviteiten op het programma en ‘savonds is er vrienden van Katwijk Live met AJ Plug, voor zaterdag staat ondermeer een Andre Hazes tribute op het programma.