Woensdag 1 augustus is mevrouw Jonker-Lobo 100 jaar oud geworden. In de Vlietstede in Rijnsburg kwam de familie bijeen om haar verjaardag te vieren. Ook burgemeester Cornelis Visser was van de partij om deze bijzondere dag mee te vieren.

Josefina “Joosje” Jonker-Lobo is geboren en getogen in Suriname maar toen zij voor een trouwjurk in Nederland op bezoek was is zij nooit meer weggegaan. Eerst woonde zij heel even in Amsterdam maar in Rijnsburg trouwde zij met “Ome Jan” waar zij ook gingen wonen.

Zingen is altijd haar passie geweest. In diverse orkesten en koren heeft zij van Suriname tot in Nederland haar stem laten horen. Naast zingen heeft zij altijd met veel passie voor al haar pleegkinderen gezorgd.

Josefina heeft tot februari dit jaar in haar eigen huis gewoond en is begin dit jaar verhuisd naar de Vlietstede. Wat is dan het geheim waarmee je 100 jaar wordt? “Als je een hoop liefde geeft, krijg je ook een hoop liefde terug.” waren de woorden van mevrouw Jonker-Lobo.