Aanstaande woensdagavond zal er in boothuis Groeneveld van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) open huis gehouden worden. Tussen 19.00 uur en 21.00 uur kunt u in het boothuis terecht voor informatie over het reddingwerk, het bezichtigen van reddingboot ‘Edit Grondel’ en al het overige materieel. Ook zal er een fototentoonstelling en videofilms over het werk van de KNRM te zien zijn. Tevens is de vernieuwde reddingwinkel aanwezig. Hier kunnen verschillende artikelen, aangaande het reddingwerk, worden gekocht.

Ook de brandweer, (strand)politie, ambulancedienst, reddingsbrigade en Politiehondenvereniging Katwijk zijn met voertuigen aanwezig en zullen demonstraties verzorgen en u uitleg geven over hun werkzaamheden. Bezoekers die tijdens de open avond Donateur of jeugdlid van de KNRM worden, mogen na afloop van de open avond meevaren met de snelle reddingboot ‘Edith Grondel’!