Nog maar 15 jaar oud en nu al op weg om de top te veroveren. Voor de Katwijkse Jari Roggeveen is winnen geen uitzondering meer. Regelmatig is hij op het erepodium te vinden bij internationale wedstrijden omdat hij simpelweg beter is dan de rest.

Op de basisschool begon Jari met motorcrossen. Omdat hij ook graag stunts wilde doen, maar te jong was voor stunts op de motor, kocht zijn vader een BMX voor hem toen hij tien jaar oud was. Vier maanden later pakte hij zijn eerste titel en werd hij tweede op het Street Style Event​ in Katwijk. Zijn eerste gewonnen wedstrijd was ook dat jaar in België voor kinderen tot tien jaar.

Trainen in Eindhoven
Vandaag de dag is Jari 3 tot 4 keer per week te vinden in het 040 BMX Park in Eindhoven waar hij samen met andere BMX-ers traint. Vooral trots is hij op uitnodigingen voor “Pro Contests” in het buitenland omdat dit betekent dat je naam bekend raakt in de scene.

Het leukste vind ik rijden op dirt maar omdat daar niet veel competities voor zijn doe ik voornamelijk mee in competities op het park.Jari Roggeveen

De toekomst
Hoe de toekomst eruit ziet? De school van Jari, de Pieter Groen, geeft hem veel vrijheid om te groeien in zijn sport. Wel is hij vorig jaar blijven zitten dus moet hij dit jaar extra zijn best gaan doen omdat hij wel graag zijn diploma wil halen. Veel trainen en sponsoren (No Fear Energy, 040 BMX Park, Pauls Boutique, FIST Handwear) tevreden houden is nu het belangrijkste. Ook is hij zijn ouders erg dankbaar voor al hun inzet om hem te ondersteunen waar mogelijk.