Grote zoekactie naar jongen die naar Engeland wilde zwemmen

Vanmiddag hebben KNRM, Reddingsbrigade, politie en de Kustwacht een grote zoekactie gehouden naar een vermiste zwemmer die mogelijk richting Engeland wilde zwemmen.

Rond 13.00 uur ving een strandbezoeker een gesprek op tussen twee Engels sprekende jongens over het zwemmen naar Engeland. Vervolgens ging één van de jongens zwemmen, waarna de man hem uit het zicht verloor en alarm sloeg bij de Reddingsbrigade.

Er werd direct groot opgeschaald en er werd gezocht door de Reddingsbrigade met 2 waterscooters en 2 boten, de KNRM met een 4-tal boten, een politiehelikopter, een SAR helikopter en een Kustwachtvliegtuig. Na ruim een uur zoeken werd de jongen aangetroffen op het strand. Na een gesprek tussen de melder en de jongen bleek het om een grap te gaan, waarna de zoekactie werd gestaakt.