Op woensdag 15 augustus was het 60 jaar geleden dat het bruidspaar Dirk en Truus van Rijn-Moes in het huwelijk traden. Loco-burgemeester Adger van Helden heeft het bruidspaar deze dag persoonlijk gefeliciteerd met dit diamanten huwelijksjubileum. 

Het echtpaar heeft twee dochters, twee zonen en acht kleinkinderen. De bruidegom is een rasechte Katwijker en de bruid komt uit Castricum. Zij hebben elkaar ontmoet op de Willem van den Bergh stichting. Een vriend van Dirk had daar verkering met een zuster en nam hem wel eens mee waar hij Truus tegenkwam die daar ook werkte.

Eenmaal getrouwd gingen zei wonen aan de Merelstraat in Katwijk waar zij vandaag de dag nog steeds wonen. Dirk heeft gewerkt in de radiodistributie en daarna bij de telefoondienst waar hij ook de telefoon van Prinses Beatrix heeft gerepareerd die toen studeerde in Leiden.

Vrijdag vieren zij feest met alle familie en vrienden op het strand. Het geheim van dit huwelijk? “God is altijd een schaduw geweest in ons huwelijk. Hem komt de eer toe, niet ons mensen.” waren de nederige woorden van Truus.