Op zondag 5 augustus zijn de heer en mevrouw Klinkenberg-Kraijenoord 70 jaar getrouwd. Locoburgemeester Gerard Mostert bracht het bruidspaar vandaag een felicitatiebezoek.

De heer (92) en mevrouw (89) Klinkenberg-Kraijenoord leerden elkaar kennen bij manege Jonker waar meneer kind aan huis was. Mevrouw moest daar een kaartje halen voor de paardentram en toen hij haar zag dacht hij: “Kijk wat een mooie meid, die laat ik niet meer lopen!”.

De geboren en getogen Katwijkers zijn in 1948 getrouwd in de huiskamer van de heer Klinkenberg zijn ouders. Omdat zij nog geen inkruip hadden mochten zij in de bedstee van de oma van mevrouw Kraijenoord komen wonen aan de E.A. Borgerstraat. Meneer Klinkenberg ging op de koopvaardij waar hij 23 jaar is blijven werken. Daarna heeft hij nog 18 jaar bij Vroom & Dreesman gewerkt waar hij diverse magazijnen heeft geopend. Moeders heeft altijd genaaid voor de familie en voor haar kinderen gezorgd. Voor haar hobby schilderde zij Hindelooper kunst waar de hele familie van is voorzien.

Het bruidspaar heeft twee dochters, één zoon, negen kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen.

Na het pensioen hebben zij met veel liefde voor andere mensen gezorgd waar hulp nodig was. Ook verzorgde meneer Klinkenberg tripjes naar onder andere de bloemenvelden en strand. Dit heeft hij gedaan tot zijn 83e. Voor zijn werk heeft hij met de boot de hele wereld afgereisd maar samen met zijn geliefde hebben zij mooie tripjes gemaakt naar het buitenland waarvan Noordwegen hun favoriet is geweest.

Het bruidspaar viert het platina huwelijk in kleine kring.