Zaterdag heeft het bestuur van VV Katwijk een open brief gestuurd aan de supporters van de vereniging. In deze brief willen zij aandacht vragen voor dingen die ten opzichte van het vorige seizoen verbeterd kunnen worden.

In de brief staat onder andere dat fysiek of verbaal geweld op het terrein en bij andere clubs niet wordt getolereerd. Het zero tolerance beleid van de gemeente met betrekking tot vuurwerk, waaronder ook fakkels en rookpotten, moet ook 100% worden nageleefd. De sancties die opgelegd worden door de KNVB bij overtredingen zijn zwaar; hoge boetes en, bij herhaling, wedstrijden zonder publiek. Indien van toepassing zal alles in het werk gesteld worden om kosten en verlies van inkomsten op de dader(s) te verhalen. 

Verderop in de brief vraag het bestuur om overleg en normaal gedrag. Voorbeelden zijn overleg over de locatie op het (uit)veld waar de supporters van VV Katwijk met hun vlaggen mogen staan. Ook het ophangen van spandoeken over sponsor en reclame-uitingen wordt aan de kaak gesteld.

Het is voor ons als club echt 5 voor 12. We staan er slecht “op” bij de KNVB en bij sommige clubs. We moeten dus als club, samen (bestuurders en supporters), laten zien dat we er alles aan doen om incidenten en excessen te voorkomen. Wij komen en gaan voor de drie punten, elke wedstrijd weer en dat doen we als 1 VV Katwijk; topsport in een familiaire sfeer met respect voor elkaar. We gaan er voor – samen.

De volledige brief is te lezen op de website van VV Katwijk. (klik)