Zondag 12 augustus waren de heer en mevrouw van Dijke-van Egmond 65 jaar getrouwd. Loco-burgemeester Corien van Starkenburg heeft het echtpaar maandagmiddag een bezoek gebracht om hen te feliciteren met hun briljanten huwelijk.

Meneer van Dijke groeide op in Steenbergen, Noord-Brabant. Zijn diensttijd heeft hij doorgebracht in Indonesië. Hierna heeft hij bij conservenfabriek Van der Vijver gewerkt als chef technische dienst en is hij directeur geweest bij BMW van der Plas tot zijn pensioen.

Mevrouw van Egmond is geboren in Rijnsburg maar als kind met haar ouders naar Leiden verhuisd omdat vader in de stratenmakerij zat. Hier leerde zij Arie in persoon kennen omdat haar broer Gerrit tijdens diensttijd een vriend was hem. Eerder hadden zij al naar elkaar geschreven omdat Arie haar op een foto van Gerrit had gezien.

Meneer en mevrouw van Dijke-van Egmond zijn samen pastoraal medewerker geweest van de Nederlandse Hervormde Kerk in Rijnsburg. Ook heeft Arie 9,5 jaar in de gemeenteraad van Rijnsburg gezeten, is hij bestuurslid geweest van de Katwijkse Vereniging voor industrie en handel en is hij voorzitter geweest van de Rijnsburgse tak van Veilig Verkeer Nederland.

Volgens Arie is het halen van een 65-jarig huwelijk niet het moeilijkste wat het is. “Het hele leven is geven en nemen, net als in een bedrijf. Niemand hoeft de baas te zijn maar soms moet je toegeven aan je fouten. Gerrie vult hem aan: “En nooit boos gaan slapen!”.