In de nacht van vrijdag 27 juli op zaterdag 28 juli zal er een totale maansverduistering plaatsvinden. De Maan beweegt zich in de schaduw van de aarde waardoor de maan veel donkerder is dan normaal en een rode gloed heeft. Dit verschijnsel wordt ook wel een bloedmaan genoemd.

Ook zal tijdens de maansverduistering de planeet Mars zichtbaar zijn. Deze is te zien onder de verduisterende maan en ziet eruit als een heldere oranjerode ster. Normaal kan je deze planeet niet zien maar tijdens de verduistering zal deze planeet ook oranjerood kleuren.

Om het volledige schouwspel te volgens moet u om 21.20 uur uw stoel naar het zuidoosten draaien met een vrij zicht op de horizon. De verduistering begint om 21.30 uur en eindigt om 23.13 uur. Het hoogste punt, de totale verduistering, is om 22.22 uur.