Afgelopen weekend was het weer raak in het centrum van Katwijk. Door het mooie weer stonden de parkeergarage en het centrum al vroeg stampend vol met geparkeerde auto’s van dagjesmensen. Waar de lokale horeca niks te klagen heeft met deze gigantische drukte laat een gros van de bewoners weten niet blij te zijn met de overlast.

Op social media regende het klachten over auto’s voor deuren en auto’s die de doorgang voor bijvoorbeeld rolstoelen blokkeerden. Ook het feit dat veel toeristen hun auto hebben geparkeerd in vergunninghoudersgebied wekte bij veel mensen irritaties op.

In het gemeentelijke parkeerbeleid staat dat de handhavers niet werken op zondag en betalen voor parkeren niet hoeft. Voor ernstig overlast kan de politie worden ingeschakeld. In de praktijk betekende dit dat de politie een aantekening maakt maar er geen boetes zijn uitgeschreven.

Op maandagochtend stroomde de eerste reacties van politieke partijen binnen via social media. Het CDA laat weten dat zij snel orde willen stellen door de handhaving ook op zondag hun werk te laten doen en te laten betalen voor parkeren vanaf 12:00. Gemeentebelangen laat weten dat dit zeker geen nieuw probleem is en dat er “hard wordt gewerkt aan een nieuw parkeerbeleidsplan waarin de optie tot betaald parkeren op zondag zeker in zit.”

Update 15:11
D66 op Twitter: “Parkeerovertredingen in Katwijk pakken we aan, ook op zondag! Parkeren in de straten alleen voor bewoners en hun gasten, de rest in de garages of op de grote terreinen aan de noord en zuid.”

Dit bericht wordt later aangevuld.