KNRM zorgt voor mooi schouwspel tijdens oefening met SAR helikopter

Woensdagavond heeft de vrijwillige bemanning van KNRM Katwijk een oefening gehouden ism een NHV SAR helikopter. De oefening vond plaats voor de kust van Katwijk en tijdens de zogenoemde hoistoefening werden bemanningsleden vanaf de reddingboot ‘Edith Grondel’ omhoog gehesen in de helikopter. Daarnaast werd ook een brandcard afgezet op de reddingboot vanuit de helikopter.

De aanwezige strandbezoekers en watersporters konden de oefening vanaf het strand goed aanschouwen. Tijdens de oefening moest de bemanning van het kust hulpverlenings voertuig nog assistentie verlenen aan de ambulancedienst bij een melding. Na afloop van de oefening heeft de bemanning van de reddingboot een motorboot met problemen op sleep genomen. De bemanning heeft deze boot naar Scheveningen gesleept.