5 Juli is op Vlieland bekend gemaakt wie de winnaar is van ‘het schoonste strand van Nederland’ tijdens de Strandverkiezingen 2018. Het strand van Ouddorp is dit jaar gekroond tot het schoonste strand van Nederland. Het Katwijkse strand heeft van de jury opnieuw een 4-sterren status gekregen.

Verder lezen
4-sterren
Het streven was om dit jaar een nóg schoner strand aan de jury te laten zien ten opzichte van vorig jaar. Toen behaalde Katwijk de 15e plaats in de schoonste strand verkiezing en werd het benoemd tot ‘schoonste drukke strand van Nederland’. Dit jaar werd er maar één winnaar met het schoonste strand gekozen. De overige stranden kregen van de jury een sterrenbeoordeling. “We zijn dit jaar weer beloond met een 4-sterren status. Dit laat goed zien hoeveel we in Katwijk van ons strand houden, want naast de standaard schoonmaakactiviteiten op het strand zijn er ook veel Katwijkers die zelf de mouwen opstropen om zwerfafval tegen te gaan. Hier zijn we erg trots op.”, aldus wethouder Jacco Knape.

Opruim activiteiten
Om het opruimen aan te moedigen zijn er deze zomer een aantal extra schoonmaakactiviteiten op het strand in Katwijk georganiseerd. Zo komen vrijwilligers die meedoen aan de Boskalis Beach Cleanup Tour maandag 13 augustus het strand van Katwijk en Noordwijk schoonmaken. Inschrijven voor deze schoonmaakactie kan via www.beachcleanuptour.nl. Daarnaast zet de gemeente op warme zomerdagen de Beach Busters in om strandgangers op ludieke wijze vragen het strand netjes achter te laten. Ook de ‘juttas’ is tegenwoordig niet meer weg te denken uit Katwijk. Wie zwerfafval wil opruimen kan hiervoor een juttas lenen bij een aantal strandpaviljoens. Geen zin om alleen op zwerfafvaljacht te gaan? Sluit dan een maandag- of vrijdagochtend aan bij Jutters Katwijk en maak samen het strand schoon. Kijk voor meer informatie op www.jutterskatwijk.nl.