Vandaag is de nieuwe website van de gemeente Katwijk live gegaan. Achter de schermen is hard gewerkt om deze website helemaal af te stemmen op wat er het meest gezocht en gebruikt wordt op de gemeentelijke website. De nieuwe versie is geschikt voor mobiel gebruik: meer dan 60% van de bezoekers bekijkt de website namelijk via mobiel of tablet. Neem een kijkje op www.katwijk.nl en laat ons weten wat u ervan vindt!

Het grote verschil met de huidige website is dat de nieuwe website helemaal afgestemd is op dienstverlening. Veruit de meeste mensen bezoeken de website omdat zij een nieuw paspoort of rijbewijs nodig hebben, of omdat zij hun verhuizing door moeten geven. Juist deze taken zijn makkelijk vindbaar gemaakt. Ook naar de teksten is goed gekeken. Geen ambtelijke of juridische taal maar zo duidelijk mogelijk verwoord wat u als bezoeker moet doen.

Verder lezen
Aanpassen aan de behoefte van de bezoeker
Als de website live is, betekent dit niet dat we klaar zijn. Wekelijks wordt aan de hand van de statistieken gekeken welke aanpassingen nodig zijn. In de statistieken worden gegevens verzameld van het gebruik van de website; welke pagina’s worden bezocht, op welke links wordt geklikt. Uiteraard wordt met het verzamelen van deze gegevens rekening gehouden met de privacywetgeving, de AVG. Er worden alleen gegevens verzameld over het websitebezoek. Uit de statistische gegevens kan niet afgeleid worden wie de website heeft bezocht.

Projecten
Projecten in de gemeente worden nu gepresenteerd in een handig overzicht. Zo vindt u wat u wilt weten over de bouw-, leefomgeving en bereikbaarheidsprojecten bij u in de buurt. Bij informatie over projecten kunt u vanaf het najaar zoeken op projectsoort en op wijkniveau.

Andere informatie
Alle informatie die minder vaak bekeken wordt, staat nu op een ander deel van de website namelijk, extra.katwijk.nl. Natuurlijk is deze informatie ook te vinden via katwijk.nl. Hier is voor gekozen om ervoor te zorgen dat u, als bezoeker, snel en gemakkelijk uw informatie vindt.

Samenwerking
Gemeenten werken steeds vaker samen. Zo ook met deze website. Inmiddels werken al 19 gemeenten samen in het verder ontwikkelen van de online dienstverlening. Iedere gemeente voegt nieuwe ontwikkelingen toe aan de website en deze worden kosteloos gedeeld met de deelnemende gemeenten.