Het is geen wedstrijd, maar er zijn altijd winnaars na de zomereditie van Katwijk Fietst. Allereerst geldt dat natuurlijk voor de deelnemers aan het evenement, die ook dit jaar weer mochten profiteren van schitterend weer. Maar zij fietsten op zaterdag 26 mei met de Saton Optiek Classic en de Rabobank Gezinstocht ook geld bij elkaar voor het goede doel.

Verder lezen
Uit handen van president Henk Kreft van de Lions Club Katwijk – altijd een vaste partner van Katwijk Fietst – ontving de vereniging HCHWA-d deze week een cheque van 1500 euro. De vereniging zet zich in voor het onderzoek naar een medicijn voor de Katwijkse Ziekte en ondersteunt patiënten die aan deze aandoening lijden en hun familieleden. Ambassadeurs Sanne en Koos van Rijn van de vereniging HCHWA-d namen de cheque in ontvangst op sportpark de Goerie.

Een winnaar was ook Corrie Wassenaar. Als deelnemer aan de Rabobank Gezinstocht door de Bollenstreek won zij de tegoedbon van 700 euro om bij Bike Totaal Luyten een nieuwe fiets aan te schaffen. De prijs werd haar overhandigd door Piet de Vries van de organisatie van Katwijk Fietst, die nu alweer plannen maakt voor de editie van 2019.

Maar eerst is er in november weer de strandrace van Katwijk Fietst, onderdeel van de KNWU-topcompetitie. De beste strandrijders van Nederland staan daar weer aan de start en één ding is alvast zeker: ook daar zijn na afloop weer winnaars om in het zonnetje te zetten.