Aanstaande vrijdag 22 juni brengt de VVD Katwijk een werkbezoek aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) te Katwijk, nabij het voormalig vliegkamp Valkenburg.

De opvanglocatie in Katwijk was vanaf de opening in 2008 gericht op de terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers. In juli 2011 werd de locatie aangewezen als een van de eerste gezinslocaties in Nederland. In een gezinslocatie verblijven gezinnen die zijn uitgeprocedeerd. Van 2014 tot 2016 heeft de opvanglocatie ook dienst gedaan als regulier asielzoekerscentrum. De locatie had toen tijdelijk 1170 i.p.v. 570 bewoners.

Wij zullen onder meer worden bijgepraat over de huidige stand van zaken en krijgen een rondleiding over het terrein. Het is mogelijk om met ons mee te gaan. Aanmelden kan door uiterlijk donderdag te mailen naar info@vvdkatwijk.nl. Hierna zul je van ons nadere informatie ontvangen.