Castellumruiters Valkenburg organiseert zaterdag 16 juni de achtste Valkenburgse tuigpaardendag. Liefhebbers van deze edele viervoeters in alle soorten en maten komen die dag van 11.00 – 17.00 uur volledig aan hun trekken met een zeer gevarieerd programma. Zo is er een concours d’élégance met een zevental authentieke rijtuigen, een politiehondenshow en een ponyshow. De Valkenburgse gezelligheid komt helemaal los als de bekende zanger Arie Nijgh (50% van ‘Los Zand’) alles feestelijk en meezingend muzikaal afsluit rond 17.00 uur. Jong en oud(er) is van harte welkom aan de Torenvlietslaan 6 in Valkenburg (de ventweg naast de N206) en de toegang is gratis.

Verder lezen
,,Ik kijk naar alles, maar ik kom in het bijzonder voor de tweespannen tuigpaarden ereklasse die om 16.15 uur zullen aantreden. En het concours d’élégance van 13.30 uur, daar kijk ik ook al naar uit, prachtig die aankleding en… de entree is gratis”, aldus deze vaste bezoeker van de tuigpaardendag. Een grote verscheidenheid aan tuigpaarden en rubrieken met Hackney’s, omlijst door verschillende showrubrieken, is dan ook vastgelegd in een kleurrijk programmaboekje wat die dag beschikbaar is.

Van politiehondenshow tot Hackney’s
Tijdens deze tuigpaardendag zijn er diverse onderdelen te bewonderen: tuigpaarden onder de man, zoveel rubrieken met Hackney’s dat het concours één van de grootste in Nederland is en de organiserende vereniging geeft ook om 11.45 uur een show. Dat er veel variatie en snelheid in het programma zit, blijkt uit de verschillende items van vijftien of dertig minuten. Heeft u weinig verstand van al die verschillende onderdelen, speaker Ben Vreeburg, ja hij is er echt, zal u bij elk onderdeel meenemen met zijn informatie en pakkende verhalen. De bezoekers zullen zich dan ook zeker niet vervelen onder het vast en zeker heerlijk schijnende Valkenburgse zonnetje. En natuurlijk kunt u ook voor uw ‘natje en droogje’ bij deze tuigpaardendag prima terecht.

Het volledige programma van de achtste tuigpaardendag
Bent u een paardenliefhebber en komt u het liefst voor een specifiek onderdeel kijken, dan kunt u met onderstaand programma uw voordeel doen. Maar wat is er nu leuker dan veel / alles van deze tuigpaardendag in Valkenburg mee te maken?

11.00 uur: Eenspannen Hackney’s kleine maat lage limiet regionaal
11.15 uur: Eenspannen tuigpaarden kleine limiet
11.30 uur: Hackney’s grote maat limietklasse regionaal
11.45 uur: Show Castellumruiters en menners
12.15 uur: Demonstratie politiehonden
13.00 uur: Eenspannen Hackney’s kleine maat hoge limiet regionaal
13.15 uur: Eenspannen tuigpaarden grote limiet
13.30 uur: Concours d’élégance
13.45 uur: Eenspannen Hackney’s kleine maat ereklasse regionaal
14.00 uur: Eenspannen tuigpaarden competitie regio west / zuid
14.15 uur: Friezen onder de man
14.30 uur: Eenspannen tuigpaarden ereklasse
14.45 uur: Eenspannen Hackney’s gereden door dames
15.00 uur: Ponyshow
15.30 uur: Eenspannen tuigpaarden gereden door dames
15.45 uur: Tuigtypische paarden onder het zadel (tuigpaarden en hackney’s)
16.00 uur: Tuigpaarden onder het zadel (concourspaarden)
16.15 uur: Tweespannen tuigpaarden ereklasse
16.30 uur: Hackney’s tweespan regionaal
17.00 uur: Optreden Arie Nijgh

Tot zaterdag 16 juni in Valkenburg, en vergeet zeker niet uw camera mee te nemen voor deze meer dan unieke tuigpaardenshow!

Laat u verrassen en kom langs
Wilt u de meest geslaagde muzikale kruisbestuiving van Joling, Bauer, Hazes, Meeuwis, Kroes en Froger beluisteren? Dan moet u om 17.00 uur komen kijken en vooral luisteren naar Arie Nijgh. Deze allround entertainer brengt de veelal Nederlandstalige liederen met een hoog meezinggehalte dus muzikaler kan de organisatie het niet laten eindigen, deze achtste Valkenburgse tuigpaardendag. Valkenburg, de plaats die de liefde voor paarden ademt met ook de oudste paardenmarkt van Nederland (sinds 840), is zaterdag 16 juni vanaf 11.00 uur voor de liefhebbers van de tuigpaardensport en paarden in het algemeen ‘the place to be’. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.castellumruitersvalkenburgzh.nl

Voor verdere informatie kunt u terecht bij Corrie de Mol. Zij is penningmeester bij de Castellumruiters Valkenburg en bereikbaar op 071 – 4024473 / 06 – 20795553 en corrie.demol@tiscali.nl