Het is bijna zo ver. Het DunaAtelier is bijna klaar voor de ontvangst van, dit jaar, meer dan 40 professionele ‘plein air’ schilders. De eerste komen vrijdag 29 juni en de laatsten vertrekken zaterdag 7 juli. De opening van de expositie en het paviljoen is vrijdag 6 juli om 18.00 uur door de burgemeester van Katwijk. 

Verder lezen
De stichting Kunstvereeniging Katwijk (2008)  is een voortzetting van de ‘Kunstvereeniging Katwijk’ uit 1908 met prominente leden als Blommers, Toorop, Israëls en Sluiter. De oude en de nieuwe organisatie hebben gemeen dat ze een eigen tentoonstellingsgebouw hebben aan de Boulevard van Katwijk en dat zij het ‘ plein air schilderen bevorderen.

In de week van 29 juni tot en met 7 juli worden er ongeveer 150 kunstwerken gemaakt en die komen allemaal te hangen in het bekende houten paviljoen en in de nieuwe fraaie kelder. In die week kunt u de schilders aantreffen aan het strand, de duinen en het dorp.