Zaterdagmiddag is het Natuurcentrum Katwijk geopend op de nieuwe locatie. Vorig jaar stond het natuurcentrum op het strand maar dit jaar hebben zij de deuren geopend op de Boulevard naast hotel Noordzee.

Rien Aldenhof van Natuurcentrum Katwijk vertelde dat zij de afgelopen twee weken keihard hebben gewerkt aan het centrum. De twijfel of de nieuwe locatie net zo goed of beter zou zijn dan het strand was snel voorbij.

Er hebben de afgelopen dagen meer mensen naar binnen staan gluren dan we vorig jaar binnen hebben gehad.

Wethouder Knape liet vanuit de gemeente Katwijk weten dat zij het belangrijk vinden mensen te informeren over de natuur in Katwijk en mensen bewust te maken hoe we met de natuur om moeten gaan. Dit in het kader van duurzaamheid en de toekomst van onze planeet.

Het Natuurcentrum Katwijk zoekt nog vrijwilligers om vaker en langer open te kunnen. Meer informatie kunt u vinden op de website van Natuurcentrum Katwijk.