Zaterdag 30 juni staat RTV Katwijk in het teken van ‘De Voorraadkast’. Die dag wordt met een marathonuitzending tussen 10.00 en 16.00 uur zoveel mogelijk geld en producten ingezameld om het werk van de vrijwilligers van ‘De Voorraadkast te ondersteunen. Alle activiteiten zijn op zowel radio, televisie als internet te volgen. Iedereen is van harte welkom bij RTV Katwijk om de live uitzending mee te beleven en kennis te maken met het werk van ‘De Voorraadkast’.

Verder lezen
Op zaterdag 30 juni om 10.00 uur wordt het startsein gegeven van deze marathonuitzending. ‘De Voorraadkast’ is een Katwijkse vrijwilligersorganisatie die gezinnen, die dat nodig hebben, ondersteunt met dagelijkse levensbehoeften. Nog niet iedereen kent deze organisatie. Ze kan financiële hulp en goederen daarom heel goed gebruiken. RTV Katwijk en ‘De Voorraadkast’ slaan dus de handen ineen. Beide organisaties staan midden in de Katwijkse samenleving en deze eenmalige samenwerking ligt dan ook voor de hand.

Kijkradio voor iedereen
Deze uitzending is de hele dag te volgen bij RTV Katwijk op radio, televisie en internet. Op Facebook worden foto’s geplaatst en kunnen reacties worden achtergelaten. Er zijn in de radiostudio gesprekken met o.a. belanghebbenden, deskundigen, de gemeente en de politiek. Elk half uur worden er met een loterij prijzen weggegeven die door het lokale bedrijfsleven ter beschikking zijn gesteld. U ontvangt zo’n lootje bij inlevering van bepaalde goederen.
Want tijdens de uitzending worden zowel geld als goederen ingezameld. Met name naar producten als koffie, houdbare melk, shampoo, pot- en blikgroente en schoonmaakmiddelen is veel vraag. Er zijn twee inzamelpunten, één naast de servicebalie van de Dirk en één in de kantine van RTV Katwijk aan de Rahusenstraat 2a en dat is boven de Dirk.

Kom 30 juni gezellig langs!
De deuren van RTV Katwijk staan voor iedereen open om eens een kijkje te komen nemen in o.a. de radiostudio. Er wordt in het pand ook van alles georganiseerd wat de opbrengst voor deze actie ten goede komt. Zo kunt u o.a. voor een donatie een plaatje aanvragen op de radio, er is een veiling (via Facebook te volgen) enz..
De laatste marathonuitzending van RTV Katwijk dateert uit 2012 en was voor de Stichting ‘Kids Say No’. Er werd toen met twaalf uur nonstop radio maken ruim 3.000 euro opgehaald. Dat bedrag maakte het mogelijk om voor slachtoffers van kindermisbruik een wens uit te laten komen.
Stem dus op 30 juni af op RTV Katwijk. Luisteren doet u via 106.8fm en kijken op kanaal 41 van Ziggo. Op internet vindt u de lokale omroep op www.rtvkatwijk.nl en facebook.com/rtvkatwijk.