Komend seizoen leggen er weer rondvaartboten aan in het Prins Hendrikkanaal.
De commissie heeft op 28 juni de wethouder verzocht om – als pilot – dit voor Rederij Van Hulst mogelijk te maken. De rederij heeft een arrangement waar bezoekers vanuit de hele regio kunnen rondvaren en in Katwijk bezoeken ze dan o.a. het Katwijks Museum.

De gemeenteraad had eerder in 2014 strenge regels vastgesteld voor vaarverkeer in de haven aan de Zwaaikom. Aangezien de rederij vaart met kleinere boten is de situatie rondom veiligheid en overlast anders dan jaren geleden. De wethouder was al bereid om een ontheffing te verlenen voor dit seizoen en het ligplaatsenbeleid hiervoor aan te passen en kon dit doen dankzij een meerderheid van de raad.

Hart Voor Katwijk juicht deze activiteit ten zeerste toe en is blij met zo’n toeristische trekpleister. Katwijk is ook juist via het water een mooie plek om te bezoeken. En varen hoort nu eenmaal gewoon bij Katwijk!