De actiedag van RTV Katwijk ten behoeve van de Voorraadkast overtreft alle verwachtingen. Met een marathonuitzending probeert de lokale omroep zoveel mogelijk goederen in te zamelen voor mensen die om uiteenlopende redenen niet voldoende inkomen hebben om rond te komen maar ook niet terecht kunnen bij de voedselbank.

In de Dirk aan de Visserijkade wordt aan bezoekers gevraagd om wat extra boodschappen te kopen en dit te doneren aan de Voorraadkast. Met behulp van een boodschappenlijstje kan iedereen zelf bepalen wat ze willen doneren, bijvoorbeeld shampoo, snoep, broodbeleg of afwasmiddel. Als tegenprestatie krijgen donateurs een lootje voor de loterij en mag men een verzoekplaatje aanvragen.

De actie duurt tot 4 uur vanmiddag en is te beluisteren op RTV radio of op de stream hieronder, maar voor de echte beleving gaat u natuurlijk even langs bij de Dirk. Behalve boodschappen doneren kunt u natuurlijk ook een bedrag in de donatiepot stoppen.

r