“Compleet verrast”
Zo start trainer Alex Sieval zijn verhaal als het gaat over het winnen van de grootste sporttrofee van de gemeente Katwijk in januari jl.. Dames 1 team van Zwem- en Poloclub Katwijk (ZPC), winnaar van de Van Zessen Claer Sportverkiezingen Katwijk 2017, kijkt terug op een zeer succesvol 2017 en staat nu weer met alle benen op de grond: degradatie naar de 2e klasse. Tijd om eens bij te praten met trainer Alex Sieval en speelster Rosa de Wit.
“Je hoopt er natuurlijk op om te winnen, maar ik had het niet verwacht”, laat Rosa weten als het over de Sportverkiezingen Katwijk gaat. “Al met al was het een fantastisch 2017”, sluit Alex aan. “Het 50 jarige jubileum van ZPC en Dames 1 kampioen met promotie naar de 1e klasse. En dan ook nog Sportteam van het jaar worden. Er was toch flinke concurrentie, waaronder de basketbal-dames. Als je dan toch wint, is dat extra kicken”.

Verder lezen
Van Zessen Claer geeft extra boost!
Helaas is Dames 1 nu gedegradeerd. “Maar we hebben afgelopen seizoen toch veel geleerd als ploeg. Die ervaring kunnen we het komende seizoen goed gebruiken. Doelstelling is dan om bij de eerste 3 te eindigen”, vertelt Rosa. Alex sluit zich hierbij aan en ziet mogelijkheden om binnen 1 à 2 jaar opnieuw te promoveren naar de 1e Klasse. Het initiatief Sportverkiezingen Katwijk juicht hij enorm toe. Hij bedankt ook de organisatie. “Een mooie stimulans voor sportend Katwijk. En hoofdsponsor Van Zessen Claer geeft het geheel een extra boost”, vindt hij. “Prima dat zo’n grote partij van 6 overwegend regionale bouwbedrijven zich voor 3 jaar verbindt met Sportverkiezingen Katwijk. Dat geeft vertrouwen en continuïteit”. Ook dames 1 en 2 hebben sinds begin 2018 drie nieuwe sponsors, te weten SOED, Sportcentrum Physic Point en Wijnen van Marc. Goed voor een professionele kleding-outfit. Bovendien biedt het nieuwe zwembad ZPC extra mogelijkheden. Zo starten ze in september aanstaande met een groot internationaal toernooi. Wat dat betreft zien Rosa en Alex het nieuwe seizoen helemaal zitten.