Team Friends Moving beklimt op 10 juni 2018 1 of 2 keer de Franse berg “de Mont Ventoux” tijdens het sportieve evenement ’Klimmen tegen MS’. Het team bestaat uit Erik van der Plas (Rijnsburg), Wouter Rhijnsburger, Jordi van Velzen, Tessa van Alphen (Leiden) en Nico Boot (Alphen a/d Rijn). Samen met meer dan 600 deelnemers hopen zij hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose (MS). De voorbereidingen van team Friends Moving zijn te volgen via http://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/friends-moving.

Verder lezen
Het team even voorstellen
Erik is 29 jaar, woont in Rijnsburg en geboren in Valkenburg. Werkt in de IT als infrastructuur consultant, speelt tenorsaxofoon in Funked Up en sport regelmatig in de sportschool en doet aan wielrennen.
Wouter is 32 jaar, woont in Leiden en geboren in Valkenburg. Passievol taartenbakker, kok als beroep en speelt voetbal bij Valken ’68 en fietst als sport.
Jordi is 30 jaar, woont in Leiden en geboren in Rijnsburg. Hij is werkzaam als fysiotherapeut en beoefent verschillende sporten, zoals hardlopen, wielrennen en sportschool.
Tessa is 28 jaar, woont in Leiden en geboren in Leiden. Zij werk als Software Developer in een TeleMedisch centrum en is de sportiefste van het stel en ook fanatiek korfbalster op hoog niveau.
Nico is 38 jaar, woont in Alphen aan den Rijn en geboren in Woerden. Hij is docent aan de opleiding Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek. Koken is een grote passie en beoefent roeien en wielrennen als sport.

„Er is nog veel onduidelijk over MS”, zegt Erik. „Zo is nog niet bekend waar de ziekte door komt, laat staan dat het al genezen kan worden. Toch heeft de ziekte een enorme impact op patiënten en hun omgeving. Helaas heb ik zelf ook te maken met deze aandoening. Gelukkig kan ik nog heel veel en wil samen met deze toppers een verschil maken en daarbij ook andere mensen inspireren dat er nog veel mogelijk is. Mensen met MS gaan elke dag opnieuw de strijd aan met hun ziekte. Om hen te helpen ga wij op 10 juni 2018 de strijd aan met de Mont Ventoux. Hopelijk weten wij zoveel sponsorgeld op te halen dat we komend jaar weer een stuk dichterbij de oplossing voor MS kunnen komen. Samen voor een MS-vrije wereld!”

Klimmen tegen MS
In Nederland hebben circa 17.000 mensen de diagnose MS. Deze chronische ziekte tast het zenuwstelstel aan en zorgt bij patiënten voor neurologische stoornissen. Zo hebben mensen met MS bijvoorbeeld last van krachtsvermindering, invaliditeit en vermoeidheid. De ziekte kent verschillende vormen en uit zich bij verschillende mensen op een andere manier. MS heeft een grote impact op de patiënten en hun omgeving.
Er wordt veel onderzoek gedaan naar het ontstaan en de behandeling van MS. Daarnaast is er veel aandacht voor begeleiding. Maar een medicijn dat de ziekte kan voorkomen of stoppen is er nog niet. Hiervoor is meer onderzoek nodig. Het initiatief Klimmen tegen MS brengt al zes jaar lang mensen in beweging tegen MS. Elk jaar beklimmen enkele honderden mensen lopend of fietsend, geheel of in estafettevorm, met en zonder MS, jong en oud de Mont Ventoux om geld op te halen voor onderzoek naar MS. Klimmen tegen MS is het grootste evenement tegen MS in Nederland en wordt georganiseerd door een vaste kern en heel veel vrijwilligers die de ziekte van nabij meemaken.

Sponsoring
Wil je team Friends Moving steunen in hun strijd tegen MS? Steun dan hun deelname! Via http://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/friends-moving is het mogelijk ze een bericht sturen en sponsoren. Hier volg je ook hun voortgang in de voorbereiding op Klimmen tegen MS.