Afgelopen maandag mocht het echtpaar Van Egmond- Van Delft hun 60-jarig huwelijksjubileum vieren. Burgemeester Cornelis Visser kwam op bezoek en de aanwezigheid van pers en fotograaf stelde zij op prijs. Het paar heeft elkaar ontmoet op een gezamelijke avond van de jeugdverenigingen Katwijk en Rijnsburg. Meneer zat achter mevrouw en dacht: “Die zie ik wel zitten, da’s een leuke griet!”

Die zie ik wel zitten, da’s een leuke griet!

Hun eerste woning vonden zij op de Overrijn in Katwijk aan de Rijn in een koeienstal die werd verbouwd tot paleisje. Na tien jaar verhuisde het paar naar de Burggravenlaan waar zij 7 jaar hebben gewoond. Hierna gingen de twee in Rijnsburg wonen waar de teller nu op 43 jaar staat.

Respect voor elkaar en een hoop liefde is het enige wat je nodig hebt.

Meneer heeft altijd bij bakkerij Heemskerk gewerkt in Katwijk aan Zee en kreeg na 45 jaar dienst een onderscheiding en werd Lid In de Orde van Oranje-Nassau voor trouwe dienst en zijn werk als ouderling in de kerk. Mevrouw heeft altijd voor moeder gezorgd.
Het geheime recept voor hun goede huwelijk? Respect voor elkaar en een hoop liefde is het enige wat je nodig hebt.