Tijdens een drukbezochte Algemene Ledenvergadering heeft de VVD in Katwijk gisteren een nieuwe voorzitter gekozen. Masterstudent en huidig bestuurslid PR & Communicatie Lennart van der Plas (23) werd door de leden unaniem verkozen en is daarmee de jongste VVD-partijvoorzitter van Nederland.

Verder lezen
Van der Plas: “Het is een grote eer dat de leden mij voor deze taak hebben geselecteerd. Als voorzitter hoop ik de lokale VVD in Katwijk verder te verjongen en ervoor te zorgen dat we over vier jaar een enthousiaste club zijn met veel actieve leden, van jong tot oud. Bovendien vind ik het belangrijk dat we met elkaar werken aan een duidelijk herkenbare liberale koers, ook nu het erop lijkt dat we de komende jaren opnieuw als oppositiepartij zullen gaan fungeren.”

Van der Plas volgt Kier Brul op, die het na vier jaar voorzitterschap tijd vond om het stokje over te dragen. Op de vergadering werd ook afscheid genomen van secretaris Bastiaan Zuyderduyn. Marianne van Beelen-van ’t Hoff volgt hem op. Van der Plas zelf wordt opgevolgd door Enric Tellez.