De aula van basisschool De Schakel  was volgestroomd met bewoners uit Frederiksoord. Zij waren benieuwd naar de adviezen die speciaal voor hun woningen waren opgesteld. De adviezen geven  stap voor stap aan hoe de bewoners hun woning kunnen aanpassen om energiekosten te besparen. Dat scheelt in de portemonnee. Het is ook comfortabeler wonen in een energie zuinig huis. De gemeente Katwijk organiseerde deze avond samen met de energieambassadeurs van ‘Katwijk Energie Neutraal’, Duurzaam Bouwloket, de stichting 20Duurzaam20 en bouwkundig adviesbureau bouAd.

Verder lezen
Een paar maanden voor de informatieavond  waren de energieambassadeurs van ‘Katwijk Energie Neutraal’ en de gemeente een actie gestart in de wijk Frederiksoord. Bewoners konden door de energieambassadeurs een gratis warmtefoto van hun woning laten maken.  Op een warmtefoto is duidelijk te zien waar warmte ontsnapt, of kou naar binnen sluipt.  Na de informatieavond weten de bewoners nu wat ze moeten doen om dit te verbeteren.

Wethouder Jacco Knappe gaf nog eens aan dat de gemeente het belangrijk vindt om bewoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning en het besparen van energie.  Energieambassadeur Aart den Dulk vond een luisterend oor voor zijn ervaringen met en tips over het plaatsen van zonnepanelen.  Het Duurzaam Bouwloket (waar iedereen terecht kan met vragen over duurzame aanpassingen voor woningen) lichtte verschillende maatregelen en financieringsmogelijkheden toe. Op de informatiemarkt gingen de bewoners enthousiast in gesprek  met de Energieambassadeurs, het Duurzaam Bouwloket, de gemeente en de aanwezige bedrijven.

Ook geïnteresseerd in het nemen van energiebesparende maatregelen? Kijk dan op www.katwijk.nl/duurzaamheid