Op zaterdag 28 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee!

Volledig persbericht
Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers die 24 uur per dag klaar staan. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag.

“Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!”
Donateurs kunnen in Katwijk met de reddingboot meevaren tussen 10:00 uur en 16:00 uur, indien de weersomstandigheden dit toelaten. De reddingboot ‘Edith Grondel’  van station Katwijk zal op het strand voor de Noordpost van de KRB (Katwijkse Reddings Brigade) staan net als vorig jaar. Zorg dat u op tijd komt, want station Katwijk is een druk bezocht station. Wilt u zeker zijn dat u mee kunt varen? Ga dan naar een van de buurstations (Scheveningen of Noordwijk).

Demonstraties en bezienswaardigheden
Bij station Katwijk zullen gedurende de hele dag demonstraties  zijn van de brandweer, politie en ambulancedienst. Ook de Politie Honden Vereniging Katwijk zal een aantal spectaculaire demonstraties geven op de grasweide naast het boothuis. Op het terrein voor het boothuis staan diverse kraampjes waar u terecht kunt voor informatie over het Rode Kruis, Ghost  Fishing en er zijn model vliegtuigjes en helikopters te bezichtigen.  Stichting historisch brandweermateriaal Katwijk is weer aanwezig met een aantal oude brandweervoertuigen en natuurlijk ontbreekt ook de Katwijkse Reddingsbrigade niet!

In het boothuis kunt u terecht bij de reddingwinkel voor artikelen ten behoeve van de KNRM en zal Rinus Redder aanwezig zijn. Daarnaast kunnen kinderen geschminkt worden en is er voor de kleinste een springkussen aanwezig. Ook aan de innerlijke mens is gedacht en kunt u terecht voor patat, frikadellen en kroketten!

Kijk op de website www.knrm.nl/reddingbootdag voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.