Hart Voor Katwijk heeft teleurgesteld gereageerd op de vandaag gepresenteerde coalitievoorkeur door formateur Van Duijn. Het advies gaat uit naar een linkse coalitie.

Dit advies doet geen recht aan de verkiezingsuitslag waarbij Hart Voor Katwijk een groei heeft gezien op gebied van stemmen, DURF uit het niets met 3 zetels in de raad is gekomen en de VVD van 2 naar 3 zetels is gegaan.

Verder lezen
Na de verkiezingen was er een groei aan de behoudende kant in de politiek. Door het nu willen vormen van een linkse coalitie wordt geen gehoor gegeven aan de vele kiezers in Katwijk die hun voorkeur duidelijk hebben uitgesproken, met een flinke groei op het liberale vlak.

Hart Voor Katwijk vindt het voornamelijk jammer dat er niet serieus is geluisterd naar de nieuwe partij DURF of de vele stemmen op Hart Voor Katwijk. Het moge duidelijk zijn dat er op deze manier de aankomende 4 jaar geen verandering in de Katwijkse politiek zal komen.

De opdracht van de formateur om een breed draagvlak te krijgen is totaal mislukt. Het is een coalitie waarbij de winnaars uitgesloten zijn en de gemarginaliseerde partijen een coalitie gaan vormen. Het vermoeden bestaat dat er is geformeerd om toch vooral een nieuwe bibliotheek te krijgen. Hart Voor Katwijk kan zich dan ook op geen enkele wijze in dit advies vinden.