Aan de buitenkant is er niet veel activiteit te zien maar binnen wordt er hard gewerkt. En hoewel er nog veel moet gebeuren, schiet het toch al aardig op. De afbouw, zoals het vele tegelwerk van de 3 baden, verloopt voorspoedig. Ook de centrale hal, horeca en kantoren krijgen al vorm. Zodra de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden klaar zijn, wordt begonnen met het vullen van de baden, het op kwaliteit brengen van het badwater en het inregelen van alle installaties. Een hele klus waar zeker 4 weken voor uitgetrokken is. Voor een zwembad is het testen en proefdraaien van groot belang en daarom wordt daar dan ook ruim de tijd voor genomen. Als het bad in gebruik wordt genomen moet alles goed werken en vooral veilig zijn.

Na de grote schoonmaak en het inrichten wordt het nieuwe zwembad officieel geopend en in gebruik gegeven. Maar niet voordat er een aantal tijdelijke voorzieningen zijn getroffen. Het oude zwembad wordt namelijk pas gesloopt als het nieuwe in gebruik is genomen. Daarom wordt er een tijdelijke ingang gemaakt en wordt er voor nooduitgangen en vluchtwegen gezorgd. Ook wordt er een tijdelijke fietsenstalling gemaakt. Na opening gaan we aan de slag met de sloop van het oude zwembad. Daarna kan de definitieve inrichting van het buitenterrein worden aangepakt.
Officiële opening op 6 juli

De officiële opening van het nieuwe zwembad is op 6 juli. Hierbij is rekening gehouden met voldoende speelruimte om er zeker van te zijn dat het zwembad echt klaar is. Veiligheid voor alles! Ook moeten er allerlei organisatorische maatregelen worden voorbereid om de bedrijfsvoering op de juiste manier te laten doorlopen. Daarom is het van belang om de openingsdatum op tijd te weten en te communiceren, bijvoorbeeld met de toekomstige gebruikers en leveranciers.
Oude zwembad

In het weekend van 6 juli zijn er verschillende openingsfestiviteiten. Hoe die er precies uit gaat zien, laten we u tijdig weten. Het oude zwembad gaat pas dicht als het nieuwe geopend is. U kunt dus gewoon blijven zwemmen!