De gemeente Katwijk gaat extra controleren op regels die gelden voor hondenbezitters. De GOA’s hebben in Katwijk afgelopen periode verscherpte controles op het hondenbeleid uitgevoerd. Half februari hebben zij dagelijks, soms ook in burger, gecontroleerd of de opruimplicht en aanlijnplicht is nageleefd en honden niet werden uitgelaten bij speelplaatsen.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.katwijk.nl/honden.

#Katwijk #Honden #Handhaving

Volledig persbericht
Honden heldere regels
Hondenbezitters in Katwijk houden hun hond aan de lijn en ruimen de poep op. Dit geldt zowel voor de bebouwde kom als op het strand. Het hele jaar rond. Dat is het uiteindelijke doel van het hondenbeleid van de gemeente Katwijk. Helaas houdt niet elke hondenbezitter zich aan deze regels, met alle vervelende gevolgen van dien. Hondenpoep ontsiert voetpaden en grasvelden, het stinkt en kan onder je schoen mee naar binnen komen. Naast het verzoek aan hondenbezitters om mee te helpen aan een schoon Katwijk zijn er in februari extra controles op het hondenbeleid uitgevoerd.

Wethouder Jacco Knape: “Hondenpoep wordt vaak als ergernis nummer 1 genoemd. Toch is het moeilijk het probleem de wereld uit te krijgen. Als wij en hondenbezitters de schouders eronder zetten, moet het toch lukken Katwijk schoon te houden?” De gemeente doet haar best de overlast van hondenpoep zoveel mogelijk te voorkomen. Zo worden er zakjes beschikbaar gesteld om de hondenpoep op te ruimen. Hondenbezitters kunnen deze zakjes gratis ophalen op het gemeentehuis, bij de milieustraat, bij de receptie van het Zeehospitium en bij dierenspeciaalzaak Dobey de Wit, Kerkstraat in Rijnsburg.

Extra controles naleving hondenbeleid
De GOA’s hebben in Katwijk afgelopen periode verscherpte controles op het hondenbeleid uitgevoerd. Half februari hebben zij dagelijks, soms ook in burger, gecontroleerd of de opruimplicht en aanlijnplicht is nageleefd en honden niet werden uitgelaten bij speelplaatsen. Er is vooral gecontroleerd op locaties waar afgelopen jaar veel hondenpoep klachten over zijn binnengekomen. De boete voor het niet opruimen van hondenpoep bedraagt € 140,-.

Wat levert het allemaal op?
In de eerste plaats natuurlijk minder ergernis en een schonere woonomgeving voor iedereen. Kinderen hebben minder kans om ziektes op te lopen. Groenstroken worden weer groenstroken in plaats van poepstroken. Honden worden weer gezien zoals ze zijn, dieren die geen overlast veroorzaken, maar lieve dieren die met hun baasje een hoop plezier beleven.

 

Meer informatie

Bezoek de speciale pagina www.katwijk.nl/honden. Hier vindt u uitgebreide informatie over het hondenbeleid in Katwijk en een overzichtelijke digitale kaart met losloopgebieden.