Woensdag 7 maart 2018 vond de lancering plaats van de Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’ in de gemeente Katwijk met burgemeester Visser.

Met deze estafette stimuleert Dunea horecaondernemers om kraanwater aan klanten te schenken. Daarvoor stelt het drinkwaterbedrijf gratis karaffen beschikbaar. De eerste 12 kraanwaterkaraffen in de gemeente Katwijk werden door burgemeester Visser en directeur Wim Drossaert van Dunea, aangeboden aan Jan Kraaijenoord, eigenaar van eetcafé De Bonte Kraai in Katwijk.

Dunea ‘Kraanwaterkaraffen Estafette’
Met de estafette stimuleert Dunea het schenken van kraanwater in diverse horeca in het leveringsgebied van Dunea. Voorafgaand aan de overhandiging legde Wim Drossaert (directeur Dunea) het belang uit; “We zijn blij dat nu ook de gemeente Katwijk de kraanwaterestafette omarmt! Dunea is trots op het water dat uit de kraan stroomt en waar het vandaan komt. We winnen en zuiveren het water met veel passie in Nationaal Park Hollandse Duinen. Leuk om te zien dat dit eetcafé zo dicht bij de bron van water gevestigd is. Kraanwater is smakelijk, vers en duurzaam. De kwaliteit van kraanwater is uiteindelijk net zo goed als het water uit flessen. Daarom willen we in het kader van duurzaamheid graag aandacht voor ondernemers die gewoon kraanwater voor hun gasten schenken. Om het schenken van kraanwater verder te stimuleren, stellen wij gratis karaffen beschikbaar voor de horecagelegenheden in ons leveringsgebied. Zo wordt het serveren van een karaf kraanwater – of liever gezegd duinwater – nog leuker en eenvoudiger,” aldus Wim Drossaert.

Burgemeester Visser van de gemeente Katwijk beaamt dit: “De gemeente Katwijk is blij dat het drinken van water gestimuleerd wordt, kraanwater is namelijk supergezond. Het sluit mooi aan bij ons project Jongeren Op Gezond Gewicht en Wijk in Beweging, waarbij we gezonde leefgewoontes promoten. Het duinwater van Dunea zit niet alleen in een mooie karaf, het hoort ook bij iedere maaltijd, van heel chic tot een snelle lunch.”

Jan Kraaijenoord, eigenaar van eetcafé De Bonte Kraai, liet er geen twijfel over bestaan:
‘Ons eetcafé ademt duurzaamheid gepaard met kwaliteit. Wij zijn een biologisch eetcafé en proberen in ons ruim zevenjarige bestaan ieder aspect in onze onderneming te richten op duurzaamheid. Aangezien gastvrijheid bij ons heel hoog in het vaandel staat en wij al kraanwater aanbieden in ons eetcafé, vinden wij het prachtig om te mogen aftrappen in onze gemeente.’
Het is aan de ondernemer om te bepalen of het water gratis of tegen een kleine vergoeding wordt aangeboden. Ter ondersteuning van dit duurzame initiatief wordt er bij de karaffen ook een deursticker geleverd waarmee de horecaondernemer kenbaar maakt ook kraanwater te schenken. Zie verder www.dunea.nl/duinwateroptafel.

Van links naar rechts: Burgemeester Visser, Jan Kraaijenoord, Laura Muller, Wim Drossaert