Op donderdagavond 15 maart organiseert Kattuk.nl i.s.m. De Schuit, Jongerenwerk Welzijnskwartier en Sociaal tv een jongerendebat in De Schuit dat live op internet wordt uitgezonden. Na afloop is het volledige debat terug te kijken via Youtube en Facebook.

Doel van het debat is om zoveel mogelijk Katwijkse jongeren en jongvolwassenen op een eigentijdse wijze te informeren over de standpunten van de lokale politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart en de jongeren te wijzen op het belang van ‘hun’ stem. Elke stem telt!

De deelnemers gaan, aan de hand van een selectie stellingen, met elkaar in debat over voor jongeren van belang zijnde onderwerpen. Ter voorbereiding krijgen ze in de weken voorafgaand een aantal stellingen toegezonden waarvan de reacties op Kattuk.nl worden gepubliceerd.

Iedereen is van harte uitgenodigd het debat bij te komen wonen en mee te doen. Vanuit Kattuk.nl, De Schuit en via werving op o.a. social media zijn jongeren aanwezig van ongeveer 12 t/m 32 jaar. De deelnemende politieke partijen is gevraagd hun eigen, jonge, achterban te mobiliseren om het debat ook bij te komen wonen en mee te praten. De zaal is voor publiek vanaf 20:00 uur open. De muziek voor, tijdens en na het debat wordt verzorgd door de Katwijkse formatie Tijger Tijger.

Na afloop is er voldoende gelegenheid om, onder het genot van een hapje, drankje en muziekje, na te praten en nader kennis te maken met de kandidaat-raadsleden, vrijwilligers en bestuursleden van Kattuk.nl en De Schuit en de medewerkers van Sociaal tv.