DSC_0464-ChrisOp maandag 3 april 2017 heeft burgemeester Frank Koen van de gemeente Katwijk op grond van de Opiumwet opnieuw een woning gesloten. Deze keer gaat het om een woning aan de Zonnebloemstraat in Katwijk aan de Rijn. In dit pand is enige tijd geleden een hennepkwekerij aangetroffen.

De sluiting geldt voor 3 maanden.

Samen sterk, Katwijk veilig

Politie, Openbaar Ministerie, woningcorporatie Dunavie en de gemeente Katwijk werken intensief samen in de strijd tegen drugsteelt en drugshandel. Deze kordate aanpak en de toegenomen aandacht hiervoor heeft alleen al in 2017 geleid tot 4 sluitingen van woningen wegens illegale hennepteelt.

Drugsaanpak

De teelt van hennep is verboden. Hennepkwekerijen kunnen vaak in verband worden gebracht met georganiseerde criminaliteit. Handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, roof, overval, bedreiging, maar ook van brandgevaar en waterschade voor de naastgelegen panden. Vanwege de risico’s die dit voor de omgeving met zich meebrengt, werken genoemde partijen hard en intensief samen om Katwijk nog veiliger te maken.

Bron: Gemeente Katwijk