«

nov 08 2017

Woning beschadigd bij autobrand Rijnsburg

DSC_5665-Gert-JanOnderwaterfotografieIn de nacht van dinsdag op woensdagnacht is een auto aan de Siegenlaan in Rijnsburg uitgebrand. Bij de brand die gepaard ging met flinke vlammen werd ook een deel van het huis beschadigd.

Een van de bewoners die door de brand wakker werden heeft adequaat opgetreden door zijn tweede auto, die naast de brandende auto stond, snel weg te rijden. Hierdoor bleef de schade aan dit voertuig beperkt.
De brandweer was vrij snel ter plaatse met een tankautospuit uit Rijnsburg en een autoladder uit Leiden en schaalde op naar ‘middelbrand’. Hierop werd naast een officier van dienst ook de brandweer van Valkenburg gealarmeerd.

Door de snelle inzet van ‘one seven’ schuim door de brandweerlieden was de brandweer snel onder controle. De brandweer heeft met behulp van de autoladder een deel van het dak gecontroleerd of de brand daadwerkelijk uit was.

Een bergingswagen van de politie heeft het uitgebrande voertuig weggesleept. Er zal door de politie verder onderzoek gedaan worden naar de toedracht van de brand. De politie bekijkt daarbij ook naar de mogelijkheid van brandstichting.